De eerste 2 dagen

11 januari 2018 - Somerset West, Zuid-Afrika

Nadat we woensdagochtend de auto hadden opgehaald zijn we meteen doorgereden naar het gastgezin waar Jade verblijft. Wat is het leuk om haar eindelijk weer te zien en te kunnen knuffelen! We werden hartelijk ontvangen en na een kopje koffie en de eerste verhalen gingen we op pad. Eerst naar de supermarkt om wat boodschappen te doen, de air bnb waar we de komende 3 nachten verblijven is nl selfcatering. In dit geval betelent dat dus alleen een onbijtje en iets lekkers voor ‘s avonds bij de wijn. Daarna naar de bnb gereden en spullen weggezet, blijkt een heel leuk en knus aangebouwd appartement te zijn met allemaal gezellige hoekjes en ruimten. Vervolgens naar V&A Waterfront gereden en daar langs het water een gezonde lunch gebruikt. Daarna naar Stellenbosch gereden en Oom Samie Se Winkel bezocht, dat is echt een bezienswaardigheid. De ouderen onder ons kennen Malle Pietje van Swiebertje nog wel, nou dit is de moderne versie qua souvenirwinkel. Iedere vierkante centimeter is benut en je kijkt je ogen uit wat je daar allemaal kunt kopen. Daarna natuurlijk ergens op een terrasje neergestreken en een heerlijk wijntje gedronken. Ondertussen was het stiekem al 20u, dus zijn we bij een Indiaas restaurant gaan eten. Hier waren wij al eerder geweest dus we wisten dat het super was! Uiteindelijk rolden we voldaan ons bedje in. Het was overdag 37 graden geweest, dus ‘s nachts nog best warm, ondanks de (te kleine) airco op de kamer. Slapen was dus wat minder helaas. De volgende ochtend samen lekker ontbijtje gemaakt, ik had zelf gezonde muesli gemaakt, dus Jade is niet meer afhankelijk van de (suiker)cornflakes! Omdat het vandaag zeker 39 graden zou worden, hebben we ons programma omgegooid en gaan we richting strand, Camps Bay. Bedjes en parasol, dan houden we het wel vol. Afkoelen in het water bleek nog vies tegen te vallen, na een paar seconden voelden je voeten als bevroren aan zo koud was de oceaan! Dat bleef dus bij wat nat spatteren en dan gauw weer terug. Lekker bakkie koffie gedaan langs de boulevard en rond 13u zijn we via de kustroute, echt prachtig, naar Houtbaai gegaan. Daar weer heerlijke salades gescoord voor de lunch en Jade kennis laten maken met Mr Brown, een grote oude zeerob die daar op de pier ligt te zonnebaden en van de toegeworpen visjes geniet. Hij is inmiddels zo tam dat je hem gewoon kunt aaien. Vervolgens weer naar Stellenbosch zodat Jade nog wat inkopen kon doen en na weer een ander terrasje gaan eten bij Ocean Basket. Dat viel deze keer vies tegen, in vergelijking met andere locaties waar we eerder hebben gegeten. De garnalen waren lang niet zo lekker, jammer dus. Gelukkig koelt het in de loop van de avond wat af, want het was bloody hot! Tot morgen!

Foto’s

2 Reacties

  1. Cynthia:
    12 januari 2018
    Wat heerlijk om te dien dat jullie zo genieten. Nu is dat ook niet zo moeilijk met prachtig weer, geweldige locaties en natuurlijk vooral goed gezelschap. Ik ben benieuwd naar het volgende verhaal.
  2. Bob:
    12 januari 2018
    Ik mis alleen de troon op jullie hoofd... maar vooruit met 36 graden mag die af... geweldig te lezen en te zien dat jullie zo genieten! Ik ben ook heel benieuwd naar de landschapsfoto's... ENJOY!!